Auto's met een verhaal


als een auto voor u meer dan alleen een vervoermiddel is, dan komen de verhalen...

“Voertuigen met een verhaal” zijn in de meeste gevallen automobielen die een bijzondere historie hebben. Het zijn veelal mooie ontwerpen uit tijden dat het meeste ambachtelijk handwerk was. Het ontstaan van een model, de lange weg naar productie en uiteindelijk naar de cliënt is vaak bewonderenswaardig .

Dat bv Ford in een periode van krap 5 jaar ruim 5 miljoen auto’s wist te verkopen, is in vergelijking met de huidige tijd een enorme prestatie. Daar zit een boeiend verhaal achter. Ook de techniek is vaak boeiend. De Citroën DS met zijn hydropneumatische vering maar ook met zijn verschillende spoorbreedtes van de voor en de achteras, is wat comfort én eenvoud betreft uniek.

Je kunt heerlijk wegdromen bij deze automobielen, zeker als je er een wilt aanschaffen.

Je wilt niet dat je droom een nachtmerrie wordt. Als de staat van de auto slecht is, (wat altijd tegenvalt!) , kan een restauratie budget enorm uit de hand lopen. Je mag dan blij zijn dat je financiële tegenslagen kunt handelen of met een verlies afscheid kunt nemen van je auto.

Ook het authenticiteit is belangrijk. Als er enige papieren bij zijn, kloppen die dan? Is de auto nooit gestolen en weer doorverkocht? Horen de delen origineel bij de auto of zijn er in de lange tijd andere componenten gemonteerd? Hoe punctueel zijn eerdere restauraties gedaan? Kortom allemaal verhalen die bij deze voertuigen horen.

Ik denk door mijn jarenlange automobiel ervaring en kennis én gedreven door passie voor deze rijdende creaties, u te kunnen begeleiden en adviseren. Dit kan in het aankoop traject, het transport, de eventuele restauratie of het eenvoudigere rijklaar maken. Natuurlijk moeten mijn kosten vergoed worden maar winst maken is zéker geen doel op zich. Het is voor mij veel belangrijker om samen met u een “reis” te gaan maken.

Een “reis” waarin we een droom realistisch organiseren, echter ook een “reis” die voor beiden leuk is om te doen.

Maar let op: ik wil u helpen uw droom waar te maken maar als het een nachtmerrie dreigt te worden schud ik u meteen wakker!

Scroll naar top