4X4 hulptransporten

 

Het humanitair transport naar de Balkan: 

-945Dagen -23Uren 00Minuten -52Secondes

Ben je in het bezit van een 4×4 auto met trekhaak, een BE rijbewijs en heb je een aanhanger of kun je die misschien regelen?
Dan kun je, als je durft, als rijder of rijdster mee met het humanitair transport naar de Balkan!

Durven…ja, een beetje lef is nodig want we zoeken mensen die een week met ons mee willen naar de Balkan.
We gaan daar naar toe om met onze stoere 4X4 auto’s hulpgoederen bij de mensen thuis te brengen, diverse huizen bewoonbaar te maken en directe hulp te verlenen aan zorginstellingen.

Het concept:

Rasim, onze Bosnische contactpersoon vertelt: “Zoals jullie werken is uniek! Geen enkele organisatie doet dit zo. Jullie helpen de mensen in Bosnië op een bijzondere wijze”. Het concept, mensen zoeken die mee willen werken aan de doelen van de stichting, met uitsluitend 4×4 auto’s en aanhangers, zo veel mogelijk goederen meenemen, het werken bij de mensen thuis, bergen problemen omzetten in uitdagingen, lange dagen maken, mentaal en fysiek álles willen geven. Risico’s durven lopen zonder over ontoelaatbare grenzen te gaan maar ook leren en proeven van de cultuur en de geschiedenis van het land. In zijn voor een avontuur. Niet als individu maar als team willen werken en er ook te zijn voor die ander die het éven nodig heeft. Gewoon doen wat de leiding van je verwacht maar ook meedenken en zelfstandig flexibel beslissingen durven nemen bij de werkzaamheden op de projecten.

Een ander Balkan land Kroatië is getroffen door een zware aardbeving.

Het epicentrum ligt 45 km onder Zagreb, de hoofdstad van Kroatië.

In een gebied zo groot als Drenthe zijn de meeste huizen en gebouwen zwaar beschadigd en wonen de mensen in stalen containers of in oude caravans. De overheid doet weinig.

Wij werken samen met een lokale stichting Dobro-Dobrim. Senad, Radovan, Mira en Renata zijn een aantal mensen die de getroffenen proberen te helpen. Ook dit jaar gaat daar een 4WD CARE humanitair transport naar toe.

Dat vraagt heel veel van je, voor velen veel te veel. Goed, dan ben je niet dé man of vrouw die hiervoor geschikt is.  Je moet lef hebben om mee te willen én het ook nog leuk vinden! Dat vinden wij erg belangrijk.

Dit is het concept waar de stichting 4WDCARE(lees hier meer) al meer dan 20 jaar succesvol in is en wat we willen uitrollen naar andere landen. Dus geen vrachtwagens, geen personenauto’s, geen fondsen voor technische risico’s, niet een nog uitgebreidere vóór informatie. Nee we doen het met de mensen en de middelen die wij op dat moment tot onze beschikking hebben, niet meer en niet minder. Gewoon terug naar de basis waar we ooit begonnen zijn.

Durf jij nu nog?

Scroll naar top